28 juni Den Bosch: Wat je wil weten over de energie transitie

Wat je wil weten over de energie transitie

Met de nieuwe klimaatdoelstellingen moeten we sneller weg van fossiele brandstoffen, en in Nederland gaan we ook nog ‘van het aardgas af’. De combinatie met ontwikkelingen als elektrisch rijden en energie uit zon & wind dwingt ons tot aanpassingen in ons leven, onze woningen en ons energiesysteem. Op 28 juni nemen Enpuls, FlexiblePower Alliance Network (FAN) en TKI Urban Energy je mee naar de volgende stap naar een duurzame energievoorziening: FlexForward!

Op FlexForward hebben we 10 interessante cases en sprekers die je bijpraten over de psychologie van verandering, aardgasloos verwarmen en de energie van de toekomst. Daarnaast worden de uitkomsten van Enpuls’ Flex Challenge gepresenteerd.

Bouw- en installatiebedrijven, beleidsmakers, apparatenbouwers, belangenbehartigers van consumenten en huiseigenaren, corporaties… professionals uit alle branches die betrokken zijn bij de energie brengen wij samen voor een interessant programma. Er zijn 8 break-out sessies in 2 categorieën: Gebruiker & Energie en Techniek & Energie

Het evenement is gratis te bezoeken, maar meldt je wel snel aan want vol is vol.

Een selectie uit onze sprekers:

  • Frans Rooijers is directeur van CE Delft, een onafhankelijk bureau voor onderzoek en advies voor een duurzame samenleving. Na een introductie over de energietransitie zal hij inzoomen op het Nederlandse warmtevraagstuk van de toekomst.
  • Sanne Kistemaker is mede-oprichter van Muzus en expert op het gebied van het ontwerpen van producten en diensten vanuit de gebruiker. Sanne deelt haar inzichten over hoe men energiegebruikers en woningeigenaren kan betrekken bij innovatieve dienstverlening en positieve verandering.
  • Joris Jonker is oprichter van het bedrijf achter Toon, de slimme thermostaat. Met zijn huidige bedrijf The FCTR E helpt hij huiseigenaren op weg naar energie-neutrale woningen. Joris neemt ons mee in de kansen en hindernissen die men daarbij tegenkomt.
  • Richard Beekhuis is directeur duurzame energie bij TNO. Hij zal de eerste inzichten delen over een uitgebreide duurtest van hybride warmtepompen die TNO momenteel samen met Hanzehogeschool uitvoert. Er wordt zowel gekeken naar het comfort van de gebruiker als naar mogelijkheden voor een duurzame en betrouwbare energievoorziening.

Je kan het volledige programma hier vinden. Het programma is vrijwel compleet, wel kunnen er nog kleine wijzigingen volgen. Hier kan je je inschrijven.

FlexForward

Donderdag 28 juni 2018

Enpuls @ LAB.073, Orthen 63, 5231 XP ‘s-Hertogenbosch

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *